Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
Europa
   archief oktober 2006
archief september 2006
archief augustus 2006
archief juli 2006
achief juni 2006
archief mei 2006
archief april 2006
archief maart 2006
archief februari 2006
archief januari 2006
Nieuws en discussie
Archief Europa 2005
Archief Europa 2004
Agenda van Europa
Links
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
Edith Mastenbroek (PvdA)

Weblog Edith Mastenbroek

Zoeken

Fraude!

Ingevoerd door edith - 7-juni-2004 21:23

Je leest niet vaak iets in de krant over het werk dat leden van het Europees Parlement doen. Dit vaak tot grote frustratie van diezelfde Europarlementariers. Als het om declaratiegedrag gaat, weten sommige Europarlementariers echter keer op keer negatief in het nieuws te komen. En daar hoeven ze niet eens veel voor te doen. Zich niet houden aan de gedragscode voor Nederlandse Europarlementariers, is voldoende. ( Lees meer... | 6 Reacties )

Mensenrechten

Ingevoerd door edith - 31-mei-2004 13:14

‘Echt waar! Het is een opknappertje, maar voor 7000 euro kunnen we hier een boerderij kopen! 30 kilometer van Krakau, vlakbij een prachtig bos. Voor nog geen 2500 eurootjes de man, we kunnen er naartoe wanneer we willen en het is een goeie investering! Nou, ik bel je vanavond weer.’ ( Lees meer... | 3 Reacties )

Waar was toch dat feest?

Ingevoerd door edith - 21-mei-2004 15:39

Op 1 mei j.l. werd de EU uitgebreid met 10 nieuwe lidstaten. 'Europa viert de uitbreiding', las ik in de krant. Ik stond die dag in Rotterdam op de markt te flyeren (u gaat toch wel stemmen op tien juni?!). En daar hadden de mensen ook in de krant gelezen dat het feest was in verband met de uitbreiding. Maar waar was dan toch dat feest? Pas 's avonds toen mijn vriend en ik thuis het journaal keken, kreeg ik er iets van mee. En de verschillen waren overduidelijk. ( Lees meer... | 9 Reacties )

Links

Partij:

PvdA

Plaats:

Nr. 3

Website:

www.edithmastenbroek.pvda.nl

Over Edith

Edith (1975) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in internationale betrekkingen. Tot voor kort werkte ze bij XS4ALL, maar was nog op vele andere fronten actief, zoals in de verkiezingscampagne voor Al Gore in 2000. "Politiek heeft me altijd geboeid. Niet de politiek die wordt gemaakt op een vierkante kilometer in Den Haag, maar in de breedste zin van het woord: belangenbehartiging, vertegenwoordiging en machtsverdeling."

Zet de agenda van Europa!

Op 10 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. Natuurlijk kun je gaan stemmen, maar misschien wil je wel meer vertellen over actuele Europese kwesties. Als dat zo is, meld je dan aan op Politiek-digitaal.nl en neem deel aan het burgerpanel "Zet de agenda van Europa". In september en november wordt je dan gevraagd deel te nemen aan een online discussie met vier europarlementariërs.

Een van die europarlementariërs zie je hierboven staan, Edith Mastenbroek. Zij houdt net als drie andere europarlementariërs tot het eind van het jaar een weblog bij op Politiek-digitaal.nl zodat je haar belevenissen kunt volgen.

Om deel te nemen aan het burgerpanel voor Europa moet je een login aanmaken op deze website. Klik hier om een login aan te maken.