Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net

Colofon

Politiek-digitaal biedt nieuws, achtergrondartikelen, opinies en columns op het snijvlak van politiek en nieuwe media. Hieronder vind je links naar informatie over de opzet en de makers van de website. De redactie is bereikbaar via redactie@politiek-digitaal.nl of tel: 020 52 18 300.

Doelstellingen

ICT heeft politieke en bestuurlijke betekenis. Het biedt kansen voor een transparanter overheidsbeleid, effectiever bestuur en democratische vernieuwing. Echter ook juist ook de gevaren zijn van politieke betekenis. Falende standaardisatie kan de toegankelijkheid van informatie bedreigen. Marktdominantie kan overheid en burger afhankelijk maken van individuele bedrijven. Politiek-digitaal onderzoekt en beschrijft de ontwikkelingen in de nieuwe media en de betekenis voor openbaar bestuur en democratie.

Politiek-digitaal brengt het nieuws op het snijvlak van politiek en ICT, maar zoekt ook naar verdieping. Trends en ontwikkelingen worden van verschillende kanten belicht in dossiers van artikelen over thema's als open source software, egovernment, edemocracy en de kenniseconomomie. Tenslotte experimenteert Politiek-digitaal ook zelf met de mogelijkheden die het internet biedt voor democratische en bestuurlijke vernieuwing.

Redactie

Een vaste redactie volgt en zoekt elke dag het nieuws en beschrijft de achtergronden bij de ontwikkelingen. Hier vind je korte biografieën en de contactgegevens van de individuele redacteuren.

Gastauteurs

Hier vind je korte biografieën en de contactgegevens van de vele mensen die meer incidenteel een bijdrage leveren aan Politiek-digitaal.nl.